4 egyszemélyes sütőformához- Elkészítés: 25 perc-Sütés: 15 perc

Hozzávalók:
Porcukor és Lurpak vaj a sütőformához
17,5 dkg 64%-os étcsokoládé
1 dl habtejszín
1,5dkg keserű kakaó
5 tojásfehérje
5dkg porcukor
4 tojássárgája

Fontos konyhai eszközök: kis sütőformák, elektromos habverő

Vajazzuk ki és hintsük meg porcukorral a szufléformák belsejét. Melegítsük fel a sütőt 200°C-ra. Reszeljük meg a csokoládét és olvasszuk fel éppen csak langyos vízfürdőben. Forraljuk fel a tejszínt, majd a kakaóval együtt adjuk hozzá az olvasztott csokoládéhoz. Keverjük jól össze az adalékokat, hogy elég sűrű masszát kapjunk.
Verjük fel a tojásfehérjéket kemény habbá, adjuk hozzá a porcukrot, és verjük újabb 1 percig. Tegyük előbb a tojássárgáját, majd a tojásfehérjehabot a csokoládéba (kezdjük 3-4 jó nagy evőkanál habbal, aztán adagoljuk a többit), valamint a kakaóport.
Töltsük meg a sütőformákat a szuflémasszával. Kés fokával vagy spatulával simítsuk el szépen a felületüket. Tegyük be sülni 12-15 percre a sütőbe, s elkészülésük után azonnal fogyasszuk.