Hozzávalók:
60 dkg darált marhahús
só, frissen őrölt bors
1 teáskanál Worchestershire szósz
2 gerezd fokhagyma, finomra zúzva
1 evőkanál morzsolt balazsikom
1 tojás
2-3 evőkanál zsemlemorzsa
1 evőkanál Lurpak vaj, felolvasztva
12és fél dkg Castello kéksajt

A húst sózzuk-borsozzuk, és összekeverjük a Worchestershire szósszal, a fokhagymával, a bazsalikommal és a tojással, majd hozzákeverjük a zsemlemorzsát is.
A masszából 12 db gombócot formázunk, és mindegyiket megforgatjuk az olvasztott vajban. A gombócok közepébe egy fakanál nyelével lyukat fúrunk, a mélyedésekben eloszlatjuk a kéksajtot, ésa húsmasszát újra szabályos gombóc alakúra formázzuk.
A húsgombócokat kivajazott tepsire ültetkük, és 20 perc alatt megsütjük a 200 fokos sütőben. Friss bazsalikommal és olvasztott vajjal kevert tésztát, valamint sült koktélparadicsomot adunk mellé.